کود اسید آمینه و موارد مصرف آن
کود اسید آمینه تشکیل دهنده اجزای سازنده عملکرد گیاهی به شمار رفته و میتوان سلول های گیاهی را، در برابر هر گونه بیماری تقویت کرده و همچنین در صورتی که بخواهید مواد مغذی را برای تقویت کردن ریشه در خاک پخش کنید، می توانید از کود های اسید آمینه استفاده کنید.
اسیدهای آمینه بلوکهای سازنده پروتئینها هستند و نقش مهمی در فرآیندهای فیزیولوژیکی مختلف گیاهان دارند.
کودهای اسید آمینه فواید بیشماری دارند؛ به عنوان مثال آنها میتوانند رشد ریشه را تقویت کنند، جذب مواد مغذی را افزایش دهند، مقاومت گیاه را در برابر استرس و بیماریها افزایش دهند، فتوسنتز را بهبود بخشند و رشد کلی گیاه را تحریک کنند.
این کود را میتوان از طریق روشهای مختلف مانند محلولپاشی، آبیاری و یا کاربرد خاکی در زمینهای کشاورزی، باغات میوه یا برای انواع محصولات گلخانهای مصرف کرد.
ویژگیهای کود آمینواسید و تاثیر آن بر رشد گیاه
- رشد ریشه
- رشد ساقه و برگ
- جوانهها
- کلروفیل
- رشد میوه
- رنگ میوه
- گلدهی
- گرده افشانی و لقاح
- مقاومت در برابر استرسها
نقش اسیدهای آمینه در گیاهان
- آلانین: در سنتز کلروفیل و در تنظیم باز شدن روزنههای گیاهی، در گرده افشانی، و در مقاومت به خشکی نقش دارد.
- پرولین: در جوانه زنی دانههای گرده، در استرس شوری، و مقاومت به شرایط خشکی و دما نقش دارد.
گلوتامیک اسید: در جوانه زنی بذر و به عنوان یک پیش ساز در سنتز کلروفیل کاربرد دارد. گلوتامیک اسید همچنین در سنتز سایر اسیدهای آمینه نیز نقش دارد.
- آسپارتیک اسید: در جوانه زنی بذور و در متابولیسم اسیدهای آمینه نقش دارد.
- فنیل آلانین: در گرده افشانی مؤثر است.
- تیروزین: در گرده افشانی و در مقاومت به تنشهای محیطی نقش دارد.
- سرین: در گرده افشانی مؤثر است.
- ترئونین: در گرده افشانی و مقاومت به تنشهای محیطی نقش دارد.
- گلیسین: به عنوان یک پیش ساز در تشکیل گروههای پیرول و در سنتز کلروفیل نقش دارد.
- والین: در گرده افشانی و در مقاومت به شرایط تنشهای محیطی و در جوانه زنی بذرها نقش دارد.
- لوسین: در مقاومت به شوری و در جوانه زنی دانههای گرده نقش دارد.
- ایزولوسین: در مقاومت به شوری، در جوانه زنی دانههای گرده و در گرده افشانی مؤثر است.
- هیستیدین: در تنظیم باز شدن روزنههای برگ مؤثر است.
- متیونین: به عنوان پیش ساز هورمون اتیلن و در تنظیم باز شدن روزنه هیا برگ مؤثر است.
- سیستنین: در ساختار آنزیم نیتروژناز که در تثبیت بیولوژیک ازت نقش دارد، به کار میرود.
- لیزین: در تنظیم باز شدن روزنههای برگ، در جوانه زنی دانههای گرده، در سنتز کلروفیل کاربرد دارد.
- آرژنین: در مقاومت به تنش شوری و به عنوان یک پیش ساز برای تشکیل پلی آمینها به کار میرود.
زمان مصرف کود آمینو اسید
کود آمینو اسید را میتوان در مراحل مختلف رشد و نمو گیاه بسته به نیازهای خاص گیاهان استفاده کرد. در ادامه چند نمونه از بهترین بازههای زمانی که میتوان کودهای آمینه اسید را مصرف کرد، بررسی میکنیم:
- مرحله جوانهزنی: کودهای اسید آمینه را میتوان در مراحل اولیه رشد گیاه، بهویژه زمان جوانهزنی بهمنظور تأمین مواد مغذی لازم و رشد سالم گیاه استفاده کرد.
- مرحله رشد رویشی: کود آمینو اسید را میتوان در مرحله رشد رویشی گیاهان، زمانی که به طور فعال در حال رشد هستند به کار برد.
- مرحله باردهی: برای رشد سالم میوه میتوان در این مرحله از کودهای اسید آمینه استفاده کرد و عملکرد و کیفیت محصول نهایی را بهبود بخشید.
- شرایط استرسزا: میتوان در دورههای تنشزا مانند خشکسالی، تغییرات دمایی یا شیوع بیماری از کود آمینو اسید استفاده کرد. همچنین برای جلوگیری از سرمازدگی و یا کاهش آثار آن میتوان قبل از شروع یخبندان و رسیدن فصل زمستان از کود آمینو اسید استفاده کرد.
مکانهای قابل استفاده از آمینواسیدها
- مزرعه
- باغ
- گلخانه
- باغچه ها و گلدان های خانگی
- گلهای آپارتمانی
روش مصرف کود اسید آمینه
طریقه مصرف کود آمینو اسید معمولاً بهصورت محلولپاشی جهت تغذیه برگی یا به عنوان مکمل خاک و به روش کودآبیاری است.
- محلول پاشی
آمینو اسید برای گیاهان را میتوان مستقیماً به برگ اعمال کرد. این روش به تغذیه برگی معروف است. کود رقیق شده آمینو اسید را روی شاخوبرگ اسپری کنید و مطمئن شوید که هر دو سطح بالایی و پایینی برگها به کود آغشته شدهاند.
- آبیاری
در فرآیند کود آبیاری، باید کود مایع آمینو اسید را همراه با سیستم آبیاری و در سیکلهای منظم به مزارع کشاورزی تزریق نمایید. کودهای اسید آمینه معمولاً به شکل محلول هستند و باعث میشود بهراحتی در آب آبیاری حل شده و توزیع شوند.
این روش را میتوان در سیستمهای مختلف کشاورزی از جمله محصولات زراعی، باغات، تاکستان و تولیدات گلخانهای استفاده کرد. این تکنیک امکان کنترل دقیق و اعمال هدفمند کود آمینو اسید به ریشه گیاهان، بهینهسازی جذب مواد مغذی و بهحداقلرساندن هدر رفت کود و آب را فراهم میکند.
اسید آمینه ویتالیم فورت
یکی از اسیدهای آمینه بی نظیری که کارشناسان ما به شما پیشنهاد میکنند اسید آمینه ویتالیم فورت می باشد که از تخمیر و هیدرولیز آنزیمی اندام های گیاهی بدست آمده و باعث افزایش مقاومت گیاه در برابر انواع استرس ها از جمله شوری، گرمازدگی، سرما زدگی و تگرگ و بقیه ی تنش های گیاهی می شود. این کود با افرایش سنتز پروتیین توان فتوسنتزی گیاه را بالا میبرد و به تنظیم فعالیت روزنه ها و افزایش مقاومت دیواره سلولی کمک میکند.
همیچنین این کود به کلات کنندگی عناصر غذایی برای جذب بهتر آنها کمک میکند.
این کود قابلیت اختلاط با تمامی سموم و کودهای شیمیایی به جز روغن ها و کودهای با پایه سولفاته را دارد. ترکیب این کود با سموم و کودها باعث افزایش چسبندگی آنها و جذب بهتر می شود.
ویتالیم فورت حاوی ۱۴/۳ درصد حجمی اسید آمینه کل و ۳۱/۴% اسید آمینه آزاد می باشد. این محصول قابل استفاده برای تمامی محصولات زراعی، باغی و گلخانه ای می باشد.
دیدگاه ها
ارسال دیدگاه