برای مشاهده یافته ها از کلید Enter و برای خروج از کلید Esc استفاده کنید.

آفت کرم سفید ریشه و راههای مبارزه با آن

آفت کرم سفید ریشه چیست و راههای مبارزه با آن کدام است؟ شاید تا به حال با حضور کرمهای درشت سفید رنگ در خاک مواجه شده باشید. این کرم ها در نواحی سردسیر از ریشه ی گیاهان تغذیه میکنند. این افت یکی از آفات بسیار خطرناک موجود در مزارع و باغات می باشد که با نام آفت کرم سفید ریشه شناخته شده شده است. حشره کرم سفید ریشه از ریشه گیاهان مختلف (تقریبا همه گیاهان) تغذیه می‌کند،که ار بین این گیاهان میتوان به گیلاس، گلابی، سیب، به، سیب زمینی،هلو،گوجه ،آلو،کدو و لوبیا سبز اشاره کرد. عمده خسارت این حشره به درختان میوه و سایر نباتات زراعی وارد می‌شود. در این مقاله از سایت نارنج اسپادانا به معرفی آفت کرم سفید ریشه و راههای درمان و مبارزه با آن پرداخته می شود.

شکل‌شناسی آفت کرم ریشه

طول حشره کامل حدود ۳۰ تا ۴۰ میلی‌متر است و عرض آن تقریبا ۲۰ میلی‌متر می‌باشد. رنگ عمومی این آفات قهوه‌ای تیره یا سیاه است که توده‌هایی از پولک‌های صدفی رنگ روی آن‌ها را پوشانده است. این پولک‌ها به صورت نوار یا لکه‌های سفید رنگ در پشت سرو سینه و بالپوش‌ها جلوه‌گر هستند. تخم این سوسکها بیضی شکل نزدیک به کروی است به رنگ سفید صدفی که به صورت دسته جمعی در خاک یافت میشوند اندازه ی این تخمها به قطر ۲٫۵تا ۴ میلیمتر میباشد. لارو این حشرات اسکارابیفرم می باشد . به این گونه که دارای پاهای سینه ای نسبتا قوی و بدن خمیده هستند. شفیره در نزدیکی سطح شکل میگیرد و لاروهای بالغ گهواره ای از گل در تزدیکی سطح خاک درست میکنند.

کانال ایتا نارنج اسپادانا

تشخیص نر و ماده آفت کرم سفید ریشه

چگونه تشخیص دهیم آفت کرم سفید ریشه نر هست یا ماده؟ مهمترین راه تشخیص نر از ماده فرق اول است که شاخک‌های مفصلی در گونه دارای ۷ پره یا ورق بیشتر بوده که درموقع حرکت باز و بسته می‌شوند و در گونه ماده این حشره ورق‌ها ۵ عدد و کمتر که به صورت سنجاق دیده می‌شوند. اما فرق دوم نر و ماده این حشره این است که در لبه بیرونی ساقه پاهای جلویی حشره نر ۲ دندانه و در حشرات ماده ۳ دندانه نسبتا بزرگ دیده می‌شود.

مبارزه شیمیایی با آفت کرم سفید ریشه

لارو کرم سفید ریشه

لارو این آفت مهمترین عامل برای خسارت به درختان است به گونه ای که گاهی اوقات دیده شده که حدود ۵۰ تا ۶۰ عدد لارو به ریشه درخت چسبیده شده است. این لاروها چثه ی بزرگی دارند و بدن آنها خمیده و به شکل c  می باشد. پس ازاینکه تغذیه مناسب داشتند و به رشد کافی رسیدند اندازه آن‌ها ۸۰ تا ۹۰ میلی‌متر می‌رسد. سایر ویژگی های لارو کرم سفید ریشه در زیر ذکر می شود:

  • سر لارو حشره قهوه‌ای رنگ است.
  • سر لارو دارای قطعات دهانی ساینده (جونده) با آرواره‌های بزرگ و بسیار قوی می‌باشد که برای بریدن و جویدن ریشه گیاه از آن استفاده می‌کنند.
  • لاروها قبل از اینکه به مرحله شفیرگی وارد شوند در زیر خاک لانه گلی درست می‌کنند و در داخل آن لانه تبدیل به شفیره می‌شوند. بعضی مواقع هم بدون درست کردن لانه به شفیره تبدیل می‌شوند.

لارو کرم سفید ریشه

  • دوره لاروی کرم سفید ریشه ۲ تا ۳ سال طول می‌کشد.
  • حشرات کامل کرم سفید ریشه بنا به شرایط آب و هوایی منطقه از اواخر بهار و اوایل تابستان ظهور پیدا می‌کنند.
  • در هنگام کود دهی با کود های حیوانی باید از کود حیوانی کاملا پوسیده استفاده کنین تا عاری ازین آفت بوده و با شکلات بعدی مواجه نشوید.

زمستان گذرانی کرم سفید ریشه

این حشره زمستان گذرانی خود را به صورت لارو می‌گذراند. دوره زمستان گدرانی آفت کرم سفید گیاه در زیر تیتروار توضیح داده می شود:

    • حشره ماده پس از تخم ریزی می‌میرد.
    • تخم‌ها در زیر خاک در عمق ۷ تا ۱۰ سانتی‌متر هستند.
    • دوره جنینی حشره ۲ تا ۳ هفته و در مناطق سردسیر تا ۳۵ روز طول می‌کشد. سپس دستجات ۶ تایی تخم تفریخ می شود و لاروها وارد خاک می‌شوند.
    • لارو های سنین اول جثه کوچکی دارند که نزدیک سطح خاک زندگی می‌کنند.
    • لاروهای سنین اول از ریشه های سطحی و علف‌های‌هرز تغذیه می‌کنند.
    • بعد از وارد شدن به سنین بالای لاروی به عمق بیشتری از خاک نفوذ می‌کنند.
  • در بهار سال دوم یا سال سوم یک لانه گلی برای خود می‌سازند و در داخل آن تبدیل به شفیره می‌شود.
  • دوره شفیرگی هم ۱۷ الی ۲۴ روز طول می‌کشد. بعد آن دوباره ظهور حشرات بالغ را به دنبال دارد.
  • عامل اصلی آلودگی و گسترش مزرعه، باغ یا گلخانه به کرم سفید ریشه استفاده از کود دامی نپوسیده می‌باشد. لذا استفاده از کود دامی که به خوبی و درستی فرآوری و پوسیده شده باشد نقش مهمی در پیشگیری و کاهش این آفت دارد.

دوره زمستان گذرانی کرم سفید ریشه خاک

راههای مبارزه با آفت کرم سفید ریشه

پرسش بسیاری از کشاورزان این است که راههای مبارزه با فت کرم سفید ریشه چیست. در زیر بصورت مختصر روش های مقابله و مبارزه با این آفت را بیان می کنیم:

  •  جمع اوری و از بین بردن حشرات کامل
  • از بین بردن کرم های در خاک
  • از بین بردن علف های هرز یک ساله به این علت که منبع غذایی خوبی برای این لارو ها هستند.
  • شخم زمستانی و جمع آوری لارو ها در اسفند ماه
  • ریختن شن در اطرلف ریشه ی درخت.
  • استفاده از تله هلی نوری

روش مبارزه شیمیایی کرم سفید ریشه

از آن جایی که هدف اصلی از انجام این مبارزه شیمیایی از بین بردن لاروهای نوزاد سن یک می‌باشد بنابراین با توجه به دوره زندگی آفت لازم است این برنامه در سه سال، ۲۵ تا ۳۰ روز بعد از مشاهده اولین پرواز حشرات کامل در طبیعت، انجام شود. کنترل شیمیایی به صورت لکه ای و در نقاط آلوده باغ انجام می‌گیرد. ریختن محلول سمی در محدوده سایه انداز درختان آلوده با سم دیازینون به میزان ۲ تا ۲٫۵ لیتر در هزار لیتر آب که بسته به سن و تاج درخت ۲۰ تا ۴۰ لیتر محلول مورد نیاز است. به این ترتیب که ابتدا زیر سایه انداز درختان آلوده را شخم سطحی می‌زنند تا سم بتواند تا عمق ۱۵ سانتی متری خاک نفوذ کند، سپس آبیاری انجام می‌شود ۲ تا ۳ روز پس از آبیاری اقدام به محلول ریزی، در سایه‌انداز درخت می‌کنند. پس از ریختن محلول پای درخت یک آبیاری سبک نیز انجام می‌شود. این کار باید ۳ سال پشت سرهم هر سال ۲۵ تا ۳۰ روز بعد از ظهور اولین حشرات کامل تکرار شود.

فروشگاه نارنج اسپادانا

مشاوره تخصصی کشاورزی با کارشناسان نارنج اسپادانا

کشاورزان عزیز که با آفت کرم سفید ریشه روبرو می شوند و برای پیشگیری، مبارزه و توصیه سم برای این آفت  می توانید بصورت تلفنی از مشاوران داروخانه کشاورزی نارنج اسپادانا تماس بگیرید. مشاوران نارنج اسپادانا تا رسیدن به نتیجه مطلوب در کنار شما هستند. برای مشاوره با کاشناسان نارنج اسپادانا می توانید با شماره های تماس زیر، البته به غیر از روزهای تعطیل) تماس بگیرید و مشکلات خود در زمینه کشاورزی و باغداری را مطرح کنید.

۰۹۱۱۱۲۹۸۹۷۹

۰۹۱۳۳۷۵۲۷۳۴

نارنج اسپادانا