کود اسید آمینه و اهمیت آن برای گیاهان
کود اسید آمینه از کود های پرمصرف در کشاورزی است. بخاطر اهمیت استفاده از کود اسید آمینه اطلاع داشتن از زمان استفاده، میزان مصرف و کارکردهای این کود بسیار اهمیت دارد. در این مقاله از سایت نارنج اسپادانا در مورد استفاده از کود اسید آمینه اطلاعات کاملی ارائه می شود.
کود اسید آمینه چیست
اسید های آمینه از مهمترین اجزای تشکیل دهنده پروتیین ها می باشند که نقش بسزایی در رشد گیاهان دارند. حدودا ۲۰ نوع اسید آمینه وجود دارد که هر کدام نقش مهمی را برای گیاهان ایفا میکنند. اسید های آمینه پیش ساز های هورمون های گیاهی اند که نقش مهمی را در افزایش کیفیت و کمیت رشد گیاه همچنین افزایش مقاومت گیاه به تنش های محیطی، ارتقا فرایند های تنفس و فتوسنتز و انتقال و جذب مواد غذایی را در گیاهان به عهده دارند.
اسیدهای آمینه گیاهان بر حسب منشا به دو دسته اسیدهای آمینه گیاهی و حیوانی تقسیم بندی می شوند و تنها اسید آمینه L است که جهت متابولیسم گیاه فعال بوده و هست، بنابراین همانطور که انسان ها و سایر موجودات زنده، به یکسری اسید آمینه خاص نیاز دارند، گیاهان هم دارای طبقه بندی اسیدهای آمینه خاص و مورد نیاز خود هستند، به علاوه بهترین اسید آمینه برای انسان ها، اسیدهای آمینه با منشا گیاهی است.
-
- پروتئین های گیاهی، همزمان با رشد و تکثیر میکرو ارگانیسم های مفید در یک خاک سالم و آلی، آنزیم هایی تولید می کند که مواد آلی را هضم و تجزیه کرده و این اسیدهای آمینه توسط ریشه گیاه جذب می شود، این فرآیند هضم پروتئینی باعث فرآیند هیدرولیز آنزیمی می گردد و ساختار بیولوژیکی را با حفظ کاربری بودن مولکول اسید آمینه حفظ می کند.
- آمینو اسیدهای تولید شده توسط هیدرولیز، اسیدهای آمینه ای L نامیده می شنود. ارگانیسم ها به راحتی توسط سلولهای گیاهی جذب شده و آمینو اسیدهای مصنوعی با استفاده از فرآیندهای هیدرولیز قلیایی و اسیدی تولید می شوند که به اسید آمینه d معروف هستند و از نظر بیولوژیکی فعال می باشند.
مزایای استفاده از اسید آمینه برای گیاهان این است که گیاه با وجود اسید آمینه در گیاه دیگر نیازی ندارد که انرژی خود را برای کسب هیدروژن و هیدرات های کربن بگذارد و به راحتی می تواند آنها را از طریق اسید آمینه به دست آورد. اگر منبع دیگری از اسید آمینه را برای رشد گیاه به آن اضافه کنیم گیاه با سرعت رشد می کند و همچنین رشد سالم تری را هم خواهد داشت. پس بنابراین مزایای استفاده از اسید آمینه برای گیاهان بسیار مهم است و باید کشاورزان به این امر اهمیت دهند.
کشاورزانی که به کیفیت رشد و متابولیسم گیاهی سالم در گیاهان خود اهمیت می دهند باید از این اسیدآمینوها مصرف کنند تا محصولات آنها رشد بهتری داشته باشد. به طور کلی مزایای استفاده از اسید آمینه برای گیاهان، تغذیه گیاهان را فراهم می کند و در مراحل بحرانی که گیاه نیاز شدیدی به اسیدآمینو دارد را پیش بینی کرده و نیاز آن را برطرف می نماید. جذب آمینو اسیدها از طریق روزنه های گیاهی که در گیاه وجود دارد بسیار آسان تر صورت می گیرد و به صورت محلول پاشی نفوذ بیشتری را بر روی گیاهان دارد.
گیاهان مکانیسم سازمان یافته ای برای مقابله با اثرات نامطلوب تنش های محیطی ایجاد میکنند که متابولیسم اسید های امینه یکی از این مکانیسم ها می باشد. مطالعات نشان داده که غلطت اسید های آمینه در مواردی که تنش مشاهده شده به طور مستقیم و غیر مستقیم افزایش پیدا کرده است.
دیدگاه ها
ارسال دیدگاه