برای مشاهده یافته ها از کلید Enter و برای خروج از کلید Esc استفاده کنید.

اهمیت کود دهی در فصل پاییز

اهمیت کوددهی در پاییز چیست؟ فصل پاییز یکی از مهمترین زمان های سال برای تقویت درختان و تامین انرژی لازم برای گذراندن زمستان می باشد. در صورتی که گیاه در فصل پاییز به مقدار کافی تغذیه شده باشد و انرژی لازم را داشته باشد می تواند با قدرت بیشتری در اواخر اسفند ماه بیدار شود. در صورت عدم تغذیه درختان در فصل استراحت آنها هنگام بیدار شدن در بهار درختان به راحتی دچار تنش های محیطی میشوند و آسیب پذیر تر می شوند.

هر چقدر درختان شما در پاییز و قبل زمستان تغذیه مناسبی داشته باشند در بهار عملکرد بهتری خواهند داشت.

مهترین زمان جهت تقویت درختان پس از برداشت محصول تا اواسط پاییز می باشد.اگر این زمان را از دست دادید حتما از چالکود پاییزه همراه با کودهای دامی استفاده کنید.

پس از برداشت محصول می توان گفت توان و انرژی درخت ما گرفته شده و نیاز است تا قبل از سرد شدن هوا و به خواب رفتن انرژی و توان آن را بازیابی کنیم.که بهترین راه آن کود دهی در پاییز است این کار دو مزیت برای ما دارد.اول اینکه ریشه در برابر سرمایی زمستان و آفات و بیماری مقاومت بهتری خواهد داشت و دوم اینکه هنگام بیدار شدن در اواخر زمستان با انرژی و قدرت بهتری بیدار می شود.

در پاییز با کود دهی عناصر در ریشه و قسمت انتهای تنه درخت برای بهار ذخیره می شود.دلیل این است که به دلیل عدم وجود برگ و میوه و همچنین توقف رشد درختان مواد غذایی تخلیه نمی گردد.و یکی از تفاوتهای کود پاییزه و بهاره در همین موضوع می باشد که در بهار با مصرف کود و پس از تبدیل به غذا توسط سر شاخه و شگوفه و جوانه جدید تخلیه و مصرف می شود.اما در پاییز در ریشه برای قدرت بیشتر برای جوانه زنی در بهار ذخیره می گردد.

در فصل پاییز به دلیل اینکه گیاهان به سرما حساس هستند باید به خوبی از آنها مراقبت شود و از جمله اقداماتی که باید در این زمینه انجام شود به شرح زیر است.

  • باید روی خاک رو با مالچ یا یک لایه خاک بپوشونیم تا از ریشه ها در برابر سرما محافظت بشه.
  • از اونجایی که بیشتر گیاهان و درختان در این فصول به خواب میرن، باید آبیاریشون رو کاملا کنترل شده انجام بدید.
  • علف های هرز رو باید به طور کامل هرس کنید تا باعث آسیب به گیاهان و درختان نشن.
  • درسته که در فصول سرما، درختان و گیاهان باید استراحت کنن، اما این به این معنی نیست که گیاهان در این زمان ها به کود شیمیایی نیازی ندارن.
  • به دلیل امکان وزش بادهای سنگین و بارش های جوی در این فصول، باید برای گیاهان جوان تر مثل نهال ها از قیم استفاده کنید.

کوددهی پاییزه درختان

استفاده از کودهای آلی

یکی از کود هایی که حتما باید استفاده از آن را در الویت قرار داد کود های آلی می باشد

اگر به دنبال کشاورزی پایدار هستید حتما باید استفاده از کودهای آلی  را در راس برنامه تغذیه ای گیاهان قرار دهید. کود های آلی بقایای مرده گیاهان و جانوران می باشند که محیط رشد مناسبی را برای درختان و گیاهان شما فراهم میکنند.

استفاده از کودهای شیمیایی در پاییز

کودهای شیمایی مناسب فصل پاییز کودهایی متنوعی هستند که برای اطلاع بیشتر شما عزیزان در ادامه مقاله بصورت مختصر توضیح داده می شوند:

نیترات کلسیم

نیترات کلسیم دارای عناصر کودی کلسیم و نیتروژن بوده که یک کود متعادل و مناسب برای افزایش رشد و تقویت دیواره سلولی گیاه می‌باشد چرا که نیتروژن به رشد رویشی بیشتر و کلسیم به تقویت و رشد زایشی بهتر می‌انجامد. در نتیجه یک کود متعادل بوده که از بروز تنش به گیاه جلوگیری می‌کند.

توصیه می‌شود تا حدامکان از روش کود آبیاری استفاده شود چرا که کلسیم از عناصر میان‌مصرف بوده و تنها محلولپاشی کفایت نمی‌کند اما در شرایط خاص و لزوم می‌توان محلولپاشی نمود.

بهترین زمان مصرف کود نیترات کلسیم به همراه آب آبیاری دو مرحله در سال می‌باشد. اول در ماه های شهریور یا مهر و دوم در ماه های اسفند یا فروردین هر بار به میزان سی تا شصت کیلو در هکتار بسته به سن درخت و نیاز آن.

چون در این دو زمان ریشه درختان رخ جدید زده و هنوز حلقه کاسپاری تشکیل نشده است و در نتیجه حداکثر جذب در ریشه در این زمان می‌باشد و به همین دلیل توصیه می‌شود باغداران عزیز این دو زمان طلایی جذب کلسیم را از دست ندهند.

کلات آهن

آهن یکی از عناصر مورد نیاز درختان در فصل پاییز است که باید حتما مقدار آن بررسی شود و اگر خاک به میزان کافی حاوی آن باشد، باید نسبت به کود دهی در پاییز با استفاده کود کلات آهن اقدام کنید.

این کود یکی از کودهای مناسب برای درختان میوه در فصل پاییز است و علاوه بر آهن دارای ترکیبات مغذی کود پاییزه نیز می‌باشد که بسیار کمک‌کننده است.

 استفاده از کود مس

کودهای حاوی مس، علاوه بر مس، دارای ترکیبات لازم برای کود پاییزه است و یکی از کودهای مناسب برای درختان میوه در پاییز می‌باشد.

کودهای مس باعث افزایش میزان مقاومت درخت در مقابل سرمای سخت و طاقت‌فرسای پاییز و زمستان می‌شود و از آسیب‌دیدن درخت به علت این سرما به حد قابل توجهی جلوگیری می‌کند.

اسید هیومیک مایع اسپانیایی

 استفاده از کود هیومیک اسید

هیومیک اسید یک ماده بسیار مفید و مغذی برای درختان میوه و دیگر گیاهان در فصل پاییز است و می‌تواند به درخت میوه کمک کند تا بتواند مقاومت و استقامت خوبی در مقابل تغییرات جوی ناگهانی داشته باشد و به راحتی آسیب جدی نبیند.

استفاده از کودهای ریز مغذی

انواع کودهای میکرو کامل به صورت محلول در بازار وجود دارد که در پاییز قبل از خزان درخت، بر روی تاج درختان پاشیده شده و مرحله بعدی به بهار سپرده می شود.

برای کوددهی مناسب باید مراحل زیر را به طور کامل طی کنید؟

مراجلی که در کوددهی پاییز باید طی کرد به قرار زیر است، لطفا با دقت بخوانید:

بررسی خاک درخت جهت کوددهی

قبل از اینکه کوددهی را آغاز کنید، باید خاک درخت و خود آن را بررسی کنید و از نیاز درخت به کود اطمینان حاصل نمایید.

اگر شما بدون بررسی اقدام به کوددهی کنید، امکان زیاد شدن عناصر در خاک درخت یا گیاه وجود دارد که می‌تواند باعث سوخت درخت یا گیاه و از بین رفتن کلی آن گردد که اصلا مطلوب شما نیست.

بررسی سن درخت

بعد از اینکه خاک درخت بررسی شد، شما باید به سراغ سن درخت بروید، زیرا با توجه به سن درخت ترکیبات کود پاییزه و نوع آن به طور کلی تغییر می‌کند که باید حتما نسبت به آن آگاهی کاملی داشته باشید.

انتخاب کود مناسب درخت

بعد از اینکه خاک درخت و سن آن را به طور دقیق و کامل بررسی نمودید، لازم است که کود مناسب برای درخت میوه یا گیاه را به درستی انتخاب نمایید تا دچار مشکل نشوید و رشد و نمو درخت میوه به طور کلی قطع نگردد.

مخلوط کردن کود با آب

بعد از انتخاب کود، باید آن را با مقدار مناسبی از آب مخلوط کنید تا بتوانید آن را پای درختان مختلف بریزید و به تغذیه آن‌ها کمک نمایید.

پخش کود در فاصله ۳۰ سانتی‌متری

بعد از اینکه کود را با آب مخلوط کردید، آن را دورتادور درخت و در فاصله ۳۰ سانتی‌متری تنه آن بریزید تا درخت شما بتواند بهترین استفاده ممکن از آن را نماید و میزان مواد مورد نیاز خودش از کود را به راحتی جذب کند.

کوذذهی درختان میوه در پاییز

مشاوره با کارشناسان کشاورزی نارنج اسپادانا

کشاورزان عزیز که در مورد کودهای پاییزه اطلاعات بیشتری می خواهند  و برای   خرید سموم خود نیاز به مشاوره دارند، می توانید بصورت تلفنی از مشاوران داروخانه کشاورزی نارنج اسپادانا تماس بگیرید. مشاوران نارنج اسپادانا تا رسیدن به نتیجه مطلوب در کنار شما هستند. برای مشاوره با کاشناسان نارنج اسپادانا می توانید با شماره های تماس زیر، البته به غیر از روزهای تعطیل) تماس بگیرید و مشکلات خود در زمینه کشاورزی و باغداری را مطرح کنید.

۰۹۱۱۱۲۹۸۹۷۹

۰۹۱۳۳۷۵۲۷۳۴

نارنج اسپادانا