برای مشاهده یافته ها از کلید Enter و برای خروج از کلید Esc استفاده کنید.

برای باردهی درخت پسته چه باید کرد؟

افزایش باردهی درخت پسته برای باغداران جهت تولید محصول پرمغز و مرغوب بسیار حائز اهمیت است. پسته جزء مغزهای پر طرفدار بوده و ارزش صادراتی بالایی به خود اختصاص داده است، از این رو برای رسیدن به بیشترین باردهی درخت پسته به رسیدگی اصولی و کوددهی منظم نیاز است.مصرف کودهای مخصوص درخت پسته باعث تأمین مواد مغزی مورد نیاز درخت شده و باغات پسته را به بیشترین سود اقتصادی می رساند. چنانچه جزء پسته کارانی هستید که می خواهید در ارتباط با مواردی همچون کوددهی درخت پسته در بهار، کود برای پرشدن مغز پسته و راهکارهایی جهت افزایش باردهی درختان پسته اطلاعاتی بدست آورید این مقاله از سایت نارنج اسپادانا برایتان مفید خواهد بود.

برای باردهی درخت پسته چه باید کرد؟

درخت پسته جزء درختانی است که برای تشکیل پوسته و فرآیند پر شدن مغز میوه نیاز مبرمی به مواد مغزی دارد. لازم استبرای باردهی بیشتر از کودهای مناسب طبق جدول کوددهی پسته استفاده شود. تقویت درخت پسته در افزایش باردهی آن نقش مهمی دارد، درخت ضعیف در جذب عناصر غذایی عملکرد خوبی نداشته و نسبت به آفات و بیماری ها بسیار حساس می باشد. استفاده از کودهایی که در ترکیب خود عنصر گوگرد دارند به تقویت درخت کمک خواهند کرد.حتما تأمین نیاز درخت پسته را در شروع فصل هایی که بیشترین جذب توسط ریشه انجام می شود، به خاطر بسپارید. پیشنهاد می شود جهت کوددهی درخت پسته از کودهای استفاده شود که قدرت جذب بالایی داشته باشد، همچنین مدت طولانی در خاک باقی بماند و ماندگار باشد و به آسانی بر اثر آبیاری شسته نشود. علاوه بر اینکه میزان کوددهی درخت باید بر اساس نتیجه آزمایش خاک باشد، عواملی همچون میزان سن درخت نیز در مقدار مصرف کود اثرگذار است. حتما در برنامه کوددهی پسته بعد از اتمام برداشت محصول کود فروت ست را قرار دهید، به دلیل اینکه منجر به تحریک گلدهی و افزایش باردهی خواهد شد.کود پائیزه پسته به روش چالکود نیز به تأمین مواد مغزی درخت کمک خواهد کرد. همواره پسته های خندان و درشت بسیار بازارپسند هستند و فروش بالایی دارند، جهت بهره مندی از این محصول عالی پیشنهاد می شود از کود سولفات پتاسیم استفاده شود. همچنین مصرف کود سه بیست در شروع فصل رشد با تأمین مواد مغزی لازم درخت پسته سبب تقویت گیاه و افزایش باردهی می شود.

اثر آبیاری بر باردهی درخت پسته

. یکی از فاکتورهای که بر روی میزان باردهی درخت پسته اثر می گذارد آبیاری اصولی و منظم می باشد. دقت کنید که گیاه به تنش آبی حساس بوده و آبیاری بیش ازحد و خشکی خاک به مدت طولانی بر روی باردهی اثر منفی خواهد گذاشت.. اگر از آبیاری به روش غرقابی استفاده می کنید لزومی ندارد در زمان گلدهی به درخت آب دهید اما در صورتیکه روش آبیاری قطره ای باشد آبیاری با حجم کم توصیه می شود. لازم به ذکر است که تنش خشکی در مرحله ی پر شدن مغز پسته سبب ریز شدن مغز و کاهش خندانی پسته می شود.

غرفه نارنج اسپادانا در باسلام

نوع خاک

نوع خاک تحت کشت درخت پسته نیز بسیار مهم است و بایستی میزان آهک آن کنترل شود. بعلاوه pH بالای خاک مانعی در جذب عناصر ضروری توسط ریشه برای افزایش باردهی درخت پسته می باشد. اگر میزان شوری خاک بالا بود از نوع مناسب اصلاح کننده خاک استفاده کنید.میزان رطوبت خاک نیز دز زمان به گل رفتن درخت و گرده افشانی بسیار مهم بوده و اگر به آن رسیدگی نشود میزان باردهی کاهش مییابد.

کانال ایتا نارنج اسپادانا

کنترل علف های هرز،آفات و بیماری

همواه وجود علف های هرز در خاک تحت کشت پسته رقابتی در مصرف مواد غذایی ایجاد می کند بنابراین با از بین بردن علف های هرز میزان جذب ریشه و باردهی افزایش می یابد.چنانچه آفت و بیمارهای درخت پسته به خصوص بیماری ها ی قارچی مربوط به ریشه را مشاهده کردید سریعا نسبت به درمان آن اقدام کنید. لازم است جهت مبارزه با انواع آفات سمپاشی در فصل زمستان انجام شود.

افزایش عمل گرده افشانی

عمل گرده افشانی در تولید محصول با کیفیت بسیار اهمیت دارد که بسیاری از باغداران آن را نادیده می گیرند. اگر گرده افشانی درخت پسته به خوبی انجام نگیرد تولید محصول و باردهی کاهش مییابد، چنانچه محصولی هم تولید شود احتمال پوک بودن آن بسیار بالا خواهد بود. کاشت نهال پسته در جهت باد عملگرده افشانی درخت کمک خواهد کرد. بعلاوه مصرف کودهای آمینواسید علاوه بر اینکه گرده افشانی و باردهی را افزایش می دهد، مقاومت درخت به تنش های محیطی را نیز زیاد می کند.

کوددهی درخت پسته در بهار

معمولا درختان در فصل بهار به دلیل شروع رشد رویشی نسبت به سایر فصول نیاز بیشتری به مواد مغزی دارند. به همین دلیل بایستی از کوددهی درخت پسته در بهار جهت رشد و تولید محصول ایده آل کمک بگیرید. باغداران باید این موضوع را در نظر داشته باشندکه در مصرف کود احتیاط کنند چراکه زیاده روی در کوددهی سبب از بین رفتن درخت خواهد شد. کود کلسیمیکی از کودهایی است که نقش مهمی در رشد درخت پسته داشته و حجم ریشه را افزایش می دهد و مواد غذایی با سرعت بالایی به قسمت های مختلف گیاه می رسند. کود جلبک دریایی از انواع کودهایی است که با استفاده از آن در فصل بهار هم باردهی درخت پسته افزایش می باید و همچنین مقاومت درخت به آفات و بیماری ها را بالا می برد.نیتروژن از عناصری است که سبب رشد مطلوب برگ و شاخه در درخت پسته می شود، همچنین از رنگ پریدگی و ریزش برگ درخت و تولید پسته بدون مغز جلوگیری می کند، بنابراین یادتان باشد که در کوددهی فصل بهار درخت پسته از کود نیتروژن داراستفاده کنید. نقش عنصر پتاسیم در برنامه کودی بهارجلوگیری از زرد شدن برگ درخت و ریزش شکوفه ها و همچنین تولید پسته پر مغز می باشد. معمولا از دو روش محلول پاشی و آبیاری جهت کوددهی استفاده می شود که در این میان محلول پاشی کود اثر فوق العاده ای بر رشد میوه درخت پسته می گذارد.

کاربرد کود هیومیک اسید در افزایش باردهی درخت پسته

یکی از کودهایی که سبب باردهی حداکثری درخت پسته می شود هیومیک اسید است. اگر قصد پرورش درخت پسته را دارید و می خواهید میزان محصول درخت پسته خود را بالا برده و پسته هایی بدون مغز پوک و ایده آل به بازار عرضه کنید مصرف کود هیومیک اسید را فراموش نکنید. این محصول فوق العاده علاوه بر افزایش باردهی، بر روی خاک و ریشه درخت نیز اثرات مطلوبی می گذارد. مصرف این کود مشکل آهک خاک تحت کشت پسته که از خصوصیات عمده خاک مناطق پسته خیز است را از بین می برد. همچنین از طریق اثر روی اصلاح خاک،pHآن را کم می کند تا ریشه بهتر مواد مغزی را جذب کرده و شرایط برای رشد بهینه درخت پسته و افزایش باردهی فراهم شود. یکی دیگر از دغدغه های پرورش دهندگان درخت پسته مشکل از دسترس خارج شدن کودهای شیمیایی بر اثر آبیاری، بهم خوردن تعادل عنصرهای غذایی و ضعیف شدن ریشه است.با مصرف کود هیومیک اسید در عنصرهایی که توسط ریشه دریافت می شوند تعادل برقرار می کند، باعث می شود که کودهای شیمیایی ماندگاری بالاتری داشته و فرآیند جذب توسط ریشه را افزایش می دهد. از مزیت های دیگر این کود برای درخت پسته گسترش ریشه می باشد که شرایط را برای افزایش باردهی و تولید پسته باکیفیت مهیا می کند. اگر از کارشناسان کشاورزی در ارتباط با کودی جهت بالا بردن کیفیت پوست و مغز پسته سوال کنید،یکی از گزینه هایی که معرفی می کنند کود هیومیک اسید خواهد بود.

کود برای پر شدن مغز پسته

مهم ترین زمان مدیریت کوددهی درخت پسته مرحله پر شدن مغز می باشد. چنانچه میزان باردهی درخت پسته افزایش را دهید اما پسته توخالی و با حجم کم ثمره تولید آن باشد، اصلا صرفه اقتصادی برای پسته کاران نخواهد داشت.به همین خاطر بایستی بهترین برنامه کودی پسته برای جهت تولید پسته هایی پر مغز لحاظ شود. بهترین زمان بکارگیری کود برای پرشدن مغز پسته بسته به شرایط اقلیمی محل پرورش از خرداد تا اواسط تیرماه می باشد. نیتروژن و پتاسیم عناصر ضروری جهت پر شدن مغز بشمار می آیند. مصرف کود پتاسیم سبب افزایش انتقال مواد غذایی به مغز پسته می شود و تولید محصول با ظاهری خندان و با کیفیت را برای باغداران تضمین می کند. همچنین مصرف کود سولوپتاس در خرداد ماه و به میزان ۱۵۰ کیلوگرم در هکتارنیز می تواند منجر به جذب بهتر پتاسیم و پر مغزی محصول شود. پسته کاران باید به این نکته توجه کنند که قابلیت جذب عنصر پتاسیم در مرحله ی پرشدن مغز پسته به بیشترین میزان خود می رسد، همچنین میزان جذب این عنصر در سال پرباری دو برابر سال کم باری تعیین شده است.در بین کودهای مخصوص درخت پسته ، کودهای حاوی کلسیم و فسفر جهت پر شدن مغز پسته و سخت شدن پوسته آن می تواند انتخاب مناسبی باشد. بهتر است از این کودها پس از مرحله ی فندقی شدن و هنگامی که پسته در حال درشت شدن می باشد، استفاده شود.انواع گوناگونی از کود پتاسیم برای پسته موجود است، اگر محصولی که خریداری می کنید دارای ریزمغزی نیز باشدبر روی پر شدن مغز پسته تأثیر بیشتری دارد. در صورتیکه جهت انتخاب کود مناسب درخت پسته نیاز به راهنمایی دارید از مشاوران نارنج اسپادانا کمک بگیرید.

 

عناصر میکرو یا کم‌مصرف، عناصری هستند که درختان پسته به مقدار جزئی به آن‌ها نیاز دارند. بااین‌حال کمبود این عناصر، عوارض نامطلوب قابل‌توجهی را ایجاد می‌کنند. از مهم‌ترین عناصر ریز مغزی در پر شدن مغز پسته می‌توان به بور، مس، آهن، منگنز، مولیبدن و روی اشاره کرد.

استفاده درست و به‌موقع از منگنز درصد پوکی پسته را کاهش داده و به زودرسی این محصول نیز کمک قابل‌توجهی می‌کند. عنصر روی نیز در افزایش سایز و پهنای برگ نقش مهمی ایفا می‌کند.

هرچه اندازه برگ بیشتر باشد، غذا سازی بیشتری برای میوه پسته انجام می‌گیرد. درنتیجه به‌طور غیرمستقیم در بهبود کمیت و کیفیت محصول نقش مؤثری را ایفا می‌کند. کمبود عنصر روی، ریزی و قرمز شدن دانه‌های پسته را به همراه دارد که درنهایت افزایش پوکی در میوه‌های پسته را سبب می‌شود.

عنصر بور هم تأثیر فوق‌العاده مهمی در افزایش دانه در خوشه و همچنین پر شدن پسته دارد. در خاک باغاتی که با کمبود بور مواجه هستند، شاهد کاهش تعداد دانه در خوشه و تعداد دانه‌های پوک هستیم که درنهایت تعداد پسته‌های دهان بست افزایش می‌یابد.

میزان باردهی درخت پسته

میزان باردهی درخت پسته در هکتار به نوع نهال پسته، شرایط آب و هوایی منطقه و نوع خاک نیز بستگی دارد. بطور متوسط در هر هکتار حدود یک تن پسته برداشت می شود که بسته به نوع نهال کاشته شده می تواند متغیر باشد. یکی از انواع نهال های اصلاح شده پسته، نهال پسته اکبری است که به دلیل تولید محصول، درشت، خوش طعم و باکیفیت بسیار معروف می باشد. این رقم از پسته مقاوم به سرما و آفات بوده، قابلیت کاشت در خاک شور را نیز داشته و در اولین سال پس از پیوند باردهی خوبی دارد.چنانچه بطور اصولی پرورش یابد میزان باردهی درخت پسته اکبری حدود ۷ تن در سال است. اگر سرعت رشد نهال پسته برایتان در اولویت است، نهال هیبریدی گزینه مناسبی است. نهال هیبریدی نیز اصلاح نژاد شده است و در بین پسته کاران طرفداران خاص خود را دارد. همانند رقم اکبری مقاوم به سرما، گرما و آفات است و میزان باردهی بالایی دارد. زمان باردهی نهال هیبریدی اواسط فصل تابستان می باشد و زمانیکه که سه سال از زمان پیوندش گذشت باردهی را آغاز می کند و در سال های بعد تولید محصولش بیشتر می شود. باغداران میزان باردهی درخت پسته هیبریدی را حدود ۷ تن در هکتار تخمین می زنند.

افزایش باردهی درخت پسته به تأمین مواد مغزی در زمان مناسب بستگی دارد. کوددهی درخت پسته می تواند تا حد زیادی بر روی باردهی درخت اثرگذار باشد. دستیابی به باغ پسته پربار در ابتدا کاری دشوار به نظر می رسد اما با بهره مندی از برنامه کوددهی اصولی امکان پذیر خواهد بود. در واقع پسته کاران با فراهم سازی شرایط رشد مطلوب و مصرف کودهای مناسب سبب باردهی بیشتر درخت پسته می شوند.

نارنج اسپادانا