برای مشاهده یافته ها از کلید Enter و برای خروج از کلید Esc استفاده کنید.

شته گالزای درخت پسته و راه های مبارزه با آن چیست؟

شته چین دار یا گالزای درخت پسته یکی از آفات درختان پسته می باشد که معمولا در  روی برگهای پسته دیده میشود این آفت به دلیل عدم تحمل گرما و خشکی مناطق پسته کاری در بهار بر روی لبه ی برگهای پسته گال هایی ایجاد میکند که این گال ها در ابتدا سبز و سپس قرمز رنگ هستند. شته ها همراه با پوره های خود در این گال ها زندگی میکنند. هنگامی که قسمت های گال مانند برگ شکافته شود میتوانید شته ها و پوره هایشان را مشاهده کنید. در این مقاله از سایت نارنج اسپادانا تلاش می شود راه های مبارزه با شته گالزای درخت پسته معرفی شود.

بازدید از باغ پسته در جرقویع

با توجه به اینکه شته چین دار در ابتدای فصل بهار، گال هایش را بر روی برگ‌های پسته ایجاد می‌کند، باغداران باید در آغاز فصل بهار اقدامات لازم را برای پیشگیری از آفت شته درخت پسته انجام دهند. البته باید گفت که این آفت برایی درختان پسته خطر چندانی ندارد و خسارت قابل توجهی تاکنون از آن مشاهده نشده است. تعداد کم و محدود این آفت، معمولاً برای محصولات زراعی زیان‌آور نیست. آلودگی شدید می‌تواند سبب پیچ خوردن و خم شدن شاخ و برگ‌ها، پژمردگی، زرد شدن و رشد کم گیاه شود. به‌طورکلی، کاهش شادابی در گیاه نیز دیده می‌شود.

شهد ترشح‌ شده توسط شته‌ها هنگامی‌که از بافت گیاهان تغذیه می‌کنند در بسیاری از موارد باعث اضافه شدن آلودگی همراه با قارچ Opportunistic می‌شود. رشد کپک قارچی بر روی برگ‌ها حاکی از همین موضوع است. شهد تولید شده توسط شته‌ها، مورچه‌ها را جذب می‌کند. حتی تعداد کمی از شته‌ها می‌توانند ویروس‌ها را از یک گیاه به گیاه دیگر مداوماً منتقل کنند. شرایط مطلوب برای رشد آن‌ها، آب‌وهوای گرم و خشک است.

شته گالزای درخت پسته

چرخه زندگی شته پسته

شته‌ها حشراتی بسیار ریز با بدنی نرم و پاهایی بلند و دارای شاخک هستند. محدوده اندازه آن‌ها بین ۰.۵ تا ۲ میلی‌متر است و رنگ بدن آن‌ها بسته به نوع آن‌ها می‌تواند سبز، زرد، قهوه‌ای، قرمز یا سیاه باشد. محدوده ظاهری آن‌ها از گونه‌های بی‌بال، که به‌طورکلی فراوان‌تر هستند تا گونه‌های بال‌دار، مومی یا پشم دار است. این آفات از قسمت‌های بلند دهانشان برای سوراخ کردن بافت های نازک گیاه و مکیدن مایعات استفاده می‌کنند. تعداد کم و محدود این، به محصولات زراعی و درختان پسته آسیب نمی‌رساند. بعد از هجوم اولیه در اواخر بهار و اوایل تابستان، جمعیت شته‌ها معمولاً به‌طور طبیعی به سبب دشمنان طبیعی این آفت، کم می‌شود.

مبارزه با شته گالزای درخت پسته

مبارزه با آفت شته گالزای پسته

همان‌طور که گفته شد آفت شته پسته خسارت آن‌چنانی به درختان وارد نمی‌کند و نیازی به مبارزه سخت و شیمیایی با آن نیست.

کنترل بیولوژیکی در مبارزه با شته

حشرات سودمندی مانند کفشدوزک‌های شکارچی، بال توری‌ها، سوسک‌های نرم‌تن و زنبور پارازیتویید (زنبور انگلی) عوامل مهم برای کنترل جمعیت شته‌ها هستند.

در موارد آلودگی خفیف، از یک محلول صابون حشره‌کش نرم ساده یا محلول‌های مبتنی بر روغن‌های گیاهی، برای مثال روغن چریش (۳ میلی‌لیتر بر لیتر)، استفاده کنید.

شته‌ها نیز به بیماری‌های قارچی زمانی که شرایط مطلوب باشد بسیار حساس و آسیب‌پذیر هستند. اسپری کردن آب بر روی گیاهان و درختان پسته تحت تأثیر قرارگرفته همچنین می‌تواند این آفت را برطرف کند.

مبارزه شیمیایی

شته درخت پسته نیازی به مبارزه شیمیایی ندارد اما در صورت نیاز می‌توان از سموم زیر برای سم‌پاشی شته پسته استفاده نمود:

  • متاسیستوکس (اکسی دیمتون متیل) ۱.۵ لیتر در هزار لیتر آب
  • پریمیکارب (پریمور) ۰.۷ لیتر در هزار لیتر آب
  • دی کلرووس (ددواپ) ۲ لیتر در هزار لیتر آب

مشاوره با کارشناسان کشاورزی نارنج اسپادانا

کشاورزان عزیز که در مورد آفت شته گالزای درخت پسته اطلاعات بیشتری می خواهند  و برای   خرید سموم خود نیاز به مشاوره دارند، می توانید بصورت تلفنی از مشاوران داروخانه کشاورزی نارنج اسپادانا تماس بگیرید. مشاوران نارنج اسپادانا تا رسیدن به نتیجه مطلوب در کنار شما هستند. برای مشاوره با کاشناسان نارنج اسپادانا می توانید با شماره های تماس زیر، البته به غیر از روزهای تعطیل) تماس بگیرید و مشکلات خود در زمینه کشاورزی و باغداری را مطرح کنید.

نارنج اسپادانا